Workshop

IMG_20160322_124846a.jpgToyobo-print workshop – mei 2016

Toyobo is een vrij nieuwe techniek, ontstaan vanuit de wens om het grafiekatelier vrij te maken van het gebruik van chemicaliën. Non toxic. Op fotografische wijze wordt een afbeelding op een lichtgevoelig plaatje belicht. Vervolgens ontwikkeld in water en in uv licht gefixeerd. Dit proces kan als ets, diepdruk en hoogdruk zoals linosnede worden ingezet. De winst hierbij is dat je beeld digitaal in photoshop kan worden bewerkt en het karakteristieke van inkt en (ets) papier behouden blijft. Dit maakt de techniek interessant voor grafici en fotografisch werkende kunstenaars. Voorkennis van grafische technieken is niet noodzakelijk. In twee middagen wordt eerst Toyobo en haar plek binnen.. Lees verder

ABC Grafiekdiploma

In deze reeks workshops wordt de mogelijkheid geboden om op een toegankelijke manier kennis te maken met een breed scala aan grafische druktechnieken. Het gaat hier eigenlijk om drie afzonderlijke workshops waarbij elke workshop bestaat uit 5 lessen en er sprake van een oplopende moeilijkheidsgraad is. Voor elke workshop is een diploma te behalen: een A, een B en een C-diploma.

In de A-reeks worden logo’s en typografie behandeld. Er wordt toegewerkt naar het drukken van een eigen ontwerp (in lino) op een t-shirt. In de tweede workshop behandelen we in vijf lessen afbeeldingen en etsen. Ook onderzoeken we een echte etsplaat van Rembrandt.  Voor het C-diploma werken we in de letterzetterij, aan grafische afbeeldingen en boekbinden.

In de afgelopen tijd hebben we voor diverse groepen de workshops verzorgd. Het A- en B-diploma kan op locatie gegeven worden, het C-diploma geven we bij VIRUSGRAFIEK, de grafische werkplaats te KipVis, Vlissingen. Een groep bestaat over het algemeen uit 12 a 24 personen.

Voor meer informatie, prijzen of boekingen kunt u contact opnemen met Liesbeth Labeur.

ABC Grafiekdiploma
ABC Grafiekdiploma

Een T-shirt voor de avondvierdaagse

Ook voor andere workshops, zoals de workshop Linodruk bent u bij VIRUSGRAFIEK aan het goede adres. Zo begeleidde VIRUSGRAFIEK in 2014  kinderen van de Graaf Jan van Nassauschool in Vlissingen bij het ontwerpen van een nieuw T-shirt voor de avondvierdaagse. Zie Omroep Zeeland.

Kinderen ontwerpen nieuw school t-shirt