Workshop Toyoboprint

IMG_20160322_124846a.jpg
Toyobo-print workshop – mei 2016

  • Data: 20-05-2016 en 21-05-2016 van 12 -17 uur
  • Docent: Jiri Buunk (Werkplaatsmeester Grafiek + Zeefdruk bij AKV St. Joost)

Toyobo is een vrij nieuwe techniek, ontstaan vanuit de wens om het grafiekatelier vrij te maken van het gebruik van chemicaliën. Non toxic.

Op fotografische wijze wordt een afbeelding op een lichtgevoelig plaatje belicht. Vervolgens ontwikkeld in water en in uv licht gefixeerd.. Dit proces kan als ets, diepdruk en hoogdruk zoals linosnede worden ingezet. De winst hierbij is dat je beeld digitaal in photoshop kan worden bewerkt en het karakteristieke van inkt en (ets) papier behouden blijft. Dit maakt de techniek interessant voor grafici en fotografisch werkende kunstenaars. Voorkennis van grafische technieken is niet noodzakelijk.

In twee middagen wordt eerst Toyobo en haar plek binnen de grafiek behandeld en daarna vooral zelf aan de slag. Iedereen gaat naar huis met een hoogdruk en diepdruk. De inzet is dat na de cursus de techniek zelfstandig kan worden uitgevoerd.

Inschrijven

Voor deze workshop zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, wees er dus snel bij. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar virusgrafiek@gmail.com.

De kosten voor deze populaire workshop bedragen euro 150,-. U kunt dit bedrag overmaken op rekeningnummer NL34SNSB0928851273 ten name van Kunstwerkplaats KipVis onder vermelding van: Toyobo workshop 20/21 mei 2016.

De cursus vindt doorgang bij tenminste 8 deelnemers. Bij onvoorziene omstandigheden wordt de cursus naar een alternatieve datum verplaatst.